Ken je die typische gordijnen in een theater? Of die stoffen die voor een unieke sfeer zorgen op het podium? Dat is exact wat ShowTex doet. Decoratie van evenementen, aankleding van beursstanden, spectaculaire onthullingsdoeken…? Jaja, ook daarvoor staan we bekend.

Als één van de wereldleiders in het bedenken, produceren en installeren van vlamwerend textiel en innovatieve ophangsystemen, doen we niets liever dan de meest creatieve uitdagingen aangaan in decorbouw, podium- en standontwerp. Je vindt onze kantoren in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika, Azië en Australië, maar jouw werkplek en ons hoofdkantoor bevindt zich in Burcht, bij Antwerpen.

Mechanisch ingenieur bij Showtex. Zegt het jou wat?

Ideeën omzetten naar werkende producten? Check! Met jouw CAD-vaardigheden, materiaalkennis en expertise in mechanisch productontwerp weet je als geen ander een eerste concept te vertalen naar een haalbare productontwikkeling. Je overziet het volledige mechanische ontwerpproces en zorgt voor de beste productieomstandigheden die logisch, praktisch en ecologisch zijn.

Als Mechanisch Ingenieur draag je elke dag bij tot de verbetering van bestaande producten en de ontwikkeling van nieuwe ShowTex oplopssingen (productgedreven R&D). Maar je geeft ook technische ondersteuning bij alle projectgedreven R&D vragen die via het sales team binnenkomen. Geen twee dagen zijn gelijk! En uiteraard zorg je steeds voor een open communicatie met alle stakeholders, want jij bent de stem van het development center.

Je begrijpt hoe belangrijk technische documentatie is om klanten te helpen bij het begrijpen van de soms zeer technische ShowTex-producten. Toch? Dus samen met de CAD Tekenaar en Document Controller, overzie jij de productie van technische tekeningen en renders voor ShowTex handleidingen en technische fiches.

Maar er is meer: Naast de prototyping en productontwikkelingen, ben je graag bezig met technische berekeningen, want jij staat erop dat al jouw ontwikkelingen ook veilig zijn!

Super, jij bent geïnteresseerd! Lees de volledige vacature.