(deze vacature is ondertussen ingevuld)

Vacature: Toninckx zoekt patroonmaker

Tonickx is…
Een innoverend en vooruitstrevend familiebedrijf waar een gepassioneerd en enthousiast team continu hedendaagse kledij voor dames ontwerpt en produceert. Ze zijn er dan ook trots op dat we onze creaties kunnen laten zien bij heel wat mooie merken.
Hun klanten zijn internationale retailers, internetbedrijven en bekende merken die hun eigen label aan onze ontwerpen toekennen.

Ze zoeken een patroonmaker
Ben je gebeten door mode en patronen? Dan leren ze jou graag kennen; Tonickx zoekt een dynamische patroonmaker voor hun team. Samen met het team van patroonmakers vertaal je de ideeën en ontwerpen van de stylisten in een patroon dat de basis vormt voor hun mooie collecties dameskledij (broeken, rokken, blazers, vestjes, blouses,…). Door je expertise en zin voor nauwkeurigheid en design, breng je de juiste pasvorm, het juiste silhouet, de goede functionaliteit en gradering naar voor in je patroonontwerp. Je maakt de patronen in onze ontwerpsoftware Lectra en past ze aan naargelang de verwachtingen of optimalisaties. Je krijgt de kans om ook zelf technische oplossingen aan te brengen en zal doorpas- en stalencommentaar verwerken, soms rechtstreeks in overleg met de klanten. Samen met de stylisten en de sales evalueer je de kledij om de klant een prachtige collectie op maat voor te stellen.

Ze geven jou de kans om ook uit de eerste hand van onze patroonmakers je verder te specialiseren in het patroontekenen en verder te groeien als persoon.

Wie ben jij?
Een patroonmaker met een positieve ingesteldheid, met een goede kleurperceptie en aandacht voor detail. Alhoewel ze met ontwerpsoftware Lectra werken, zijn creativiteit en tekenvaardigheid zeker ook een plus. Je bent een teamplayer en bent bereid om de handen uit de mouwen te steken om het team van de patroonmakers bij te staan. Je bent gedreven en hebt goede communicatieskills.
Je hebt bij voorkeur:

  • Een confectie-technische opleiding en/of opleiding Lectra (V8) genoten.
  • 2 jaar ervaring als patroonmaker en dit met een Lectra-CAD systeem om patronen te ontwerpen.
  • Technisch inzicht in patronen, ontwerp en stoffen
  • Kennis Office en interesse in digitale processen
  • Goede kennis Nederlands is noodzakelijk, gemiddelde kennis Engels en Frans

Wat bieden ze?
Tonickx is al meer dan 25 jaar actief in de modewereld en volgt de trends in fashion op de voet. Ook jij zal jouw steentje kunnen bijdragen en ideeën aanleveren. Je komt terecht in een firma met familiale sfeer en zal terechtkomen in een team waarbinnen je als waardige collega opgenomen zal worden. Je gaat hecht in team werken samen met de patroonmakers en stylisten, maar krijgt ook de kans om ook met onze klanten contact te hebben.

Ze hebben verdere internationale ambities, waardoor er heel wat ruimte is om verder te groeien en te specialiseren, maar waarin er ook ruimte is om mee out of the box te denken. Binnen Tonickx hebben ze aandacht voor welzijn in fijne teammomenten, digitale apero’s en secret santa,… maar ook voor persoonlijke begeleiding en opleidingen op maat.  Ze bieden jou een aantrekkelijk en divers salarispakket aan.

Interesse?
Stuur jouw C.V. en motivatie naar Eline Vernou, HR partner voor Toninckx: HRM@tonickx.com